Home Gezonder leven Succesverhaal:15 Kilo afvallen door hardlopen

Succesverhaal:15 Kilo afvallen door hardlopen

natascha-15-kilo-afvallen-door-hardlopenHaai, ik zal mij eerst even kort voorstellen. Ik ben Natascha, bijna 30 jaar (dat klinkt best oud nu ik het ook zo typ) en ik woon in Leiden samen met mijn vriend Rik en mijn 2 katten.

In januari 2012 stond ik op de weegschaal na een weekje wintersport en schrok ik van het getal.

Mijn leven moest en zou ik veranderen. Ik was net 4 maanden samen met Rik en dus gingen we vaak gezellig ergens eten, op de bank hangen met een zak chips, een wijntje .. je kent het wel..

Ik had al vaker geprobeerd om te gaan hardlopen (wat toen nooit lukte) en dus dacht ik dat het leuk zou zijn om dit samen met Rik te proberen.. Zo gezegd, zo gedaan.

De volgende dag zijn we gestart. Ik was al kapot van een rondje om de flat (en dan ben ik ook nog eens drie keer gestopt!). Toch wist ik dat ik wilde doorzetten. Ik liep eigenlijk vrij snel (volgens mij na een maand, anderhalve maand) al een 5 kilometer!

Het was geen top tijd, maar jeetje wat voelde het goed! In mei 2012 liep ik mijn allereerste hardloopevenement. Het plezier wat ik hierin had, is eigenlijk wat ervoor zorgde dat ik nog meer ging hardlopen.

Een maand later liep ik mijn eerste 10 kilometer! In september 2014 vond ik het wel tijd voor meer uitdaging en liep ik mijn eerste Dam tot Dam-loop. Weer een maand later mijn eerste halve marathon!15-kilo-afvallen-door-hardlopen

Ik ben dankzij hardlopen ongeveer 15 kilo afgevallen! Daar kwamen weer kilo’s aan doordat ik naast hardlopen ook meer ben gaan fitnessen. Ik vind dit nog altijd lastig om te zien op de weegschaal, maar als ik zie dat mijn vetpercentage is verlaagd en de centimeters eraf zijn, dan voelt het wel weer goed.

Ik vind dat iedereen een keer moet proberen om te gaan hardlopen! Vaak hoor je dat mensen het niet zouden kunnen (ik was zelf ook zo iemand die dat zei), maar als ik het kan, dan kun jij het zeker!

De kunst is om niet op te geven. Wanneer je drie keer per week gaat hardlopen, zul je merken dat je steeds langer dan die ene minuut kan rennen, of verder dan die twee lantaarnpalen die je eerst kon! Dit zal je zeker gaan stimuleren!

Hardlopen heeft er bij mij niet alleen voor gezorgd dat ik afviel, ook voel ik mij nu veel beter. Ik ben super fit, bijna nooit ziek en merk dat ik veel meer op mijn eten let, dit gebeurt bijna automatisch!

Uiteraard ben ook ik nog lang niet tevreden met het lichaam dat ik heb, maar ik heb wel respect gekregen voor wat mijn lichaam allemaal kan!

Sinds januari ben ik nog meer op mijn eten gaan letten en ben ik een flexitariër geworden, bewuster zijn van mijn inname van vlees/vis en zuivel.

Over enkele dagen zal ik mijn zesde halve marathon rennen en ondanks dat ik een beetje verkouden ben (en dus geen toptijd zal neerzetten),ga ik genieten van elke minuut!

Mijn 5 beste tips om 15 kilo af te vallen door hardlopen:

1. Start met een doel (en dan bedoel ik niet een halve marathon), bijvoorbeeld 1 km aan één stuk door kunnen hardlopen. Kleine doelen zorgen voor succes, en succes zorgt voor motivatie!

2. Denk vooral na de eerste run niet dat het slecht ging, je bent immers net begonnen! En positief: het kan alleen maar beter gaan!

3. Beloon jezelf! Ik bedoel dan niet met eten, maar met bijvoorbeeld een mooi paar hardloopschoenen of nieuwe kleding! Dit heeft mij ontzettend geholpen!

4. Drink en eet goed, maar niet teveel vlak voor je run. Hoe kort je run ook is, als je kort van tevoren eten of drinken nuttigt, krijg je last! Na je run kun je het beste binnen een uur eten (wel gezonde voeding). Dit heeft te maken met je stofwisseling/vetverbranding!

5. In het begin kan het zijn dat je eerst wat aankomt, dit heeft te maken met vocht! Drink vooral veel water en thee en je gaat vrij snel resultaat zien!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER