Home Product Reviews 7×7 afslank receptenboek review – Origineel

7×7 afslank receptenboek review – Origineel

7x7 afslank receptenboekOnlangs kreeg ik het 7×7 afslank receptenboek onder ogen om af te slanken. Aangezien ik niet geloof in diëten, was ik bevooroordeeld. De enige manier om slanker te worden (en dat zeg ik met opzet, want het draait niet om je gewicht) is veel bewegen en niet meer eten dan je verbruikt. Maar heel veel mensen worstelen met de vraag wát ze dan moeten eten en hoeveel.

Voor deze mensen is een afslank receptenboek altijd weer een lichtpuntje. En dit boek is hierop eigenlijk geen uitzondering, want het 7×7 afslank receptenboek is precies wat het zegt: 7 recepten voor 7 maaltijden en tussendoortjes en dat een week lang. Wat je na die week moet eten verklapt het boek niet, al bevat het wel een aantal bonusrecepten waarmee je kan variëren.

Wellicht heb je het 7×7 afslank receptenboek al eens voorbij zien komen op tv, maar mocht het je zijn ontschoten, hier het reclamespotje van het 7×7 afslank receptenboek:

www.jasperalblas.nl

Is het 7×7 afslank receptenboek koolhydraatarm?

Wie de recepten eens goed bekijkt ziet al snel dat er geen brood, aardappelen of pasta in voorkomt. Het is dus een dieet met weinig koolhydraten. Als er al koolhydraten in voorkomen, dan zijn het koolhydraten die vezelrijk zijn, zoals bananen en bittere chocola. Geraffineerde suiker is natuurlijk helemaal taboe en terecht. Het waarom legt de schrijver ook nog eens uit.

Recepten voor een gezonder leven

Maar het 7×7 afslank receptenboek is meer. Je moet er ook meer voor lezen dan voor een normaal afslank receptenboek. Want de schrijver (Jasper Alblas) probeert je bij te brengen waarom je bepaalde dingen zou moeten eten en waarom je andere dingen beter kunt laten staan.

Dat vind ik eigenlijk meteen het leuke van het boek. Want dat is precies waar het om draait, je moet een beetje verstand hebben van eten wil je een lekkere en gezonde maaltijd kunnen samenstellen. De meeste mensen kijken niet verder dan het eerste en soms (meestal tijdelijk) letten ze op calorieën.

Weetjes over eten

En dus vertelt de schrijver, Jasper Alblas, het een en ander over koolhydraten, eiwitten en vetten. En ook over calorieën, dat je je daar dus NIET blind op moet staren. Want elke lichaam heeft energie nodig, calorieën dus, maar ook bouwstoffen.

Wanneer je ervoor zorgt dat de calorieën die je eet niet alleen energie geven maar ook nog bouwstoffen voor je spieren en je cellen, dan werk je aan je gezondheid. En dus kun je beter een handvol noten tussendoor eten met wat bittere chocola en wortels dan een biscuitje. Gezond, koolhydraatarm eten zoals in het 7X7 recepten afslankboek, heeft nog meer voordelen.

  1. Niet meer honger lijden, want het eten dat je eet geeft je een verzadigd gevoel
  2. Meer energie, waardoor je ook in staat bent meer lichaamsbeweging te nemen
  3. Een beter humeur, doordat je hormonen in balans komen

Je humeur en je eetlust

Wat namelijk ook aardig is aan het boek, dat Jasper een link legt naar je geestelijke welbevinden. Hij schrijft namelijk: “Als jij vaak negatieve emoties ervaart of negatieve gedachten door je hoofd hebt spoken, kan dat (zeer) negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Het is heel normaal en gezond om je af en toe eenzaam, gestrest of boos te voelen, maar houd altijd een positieve kijk op het leven. Ik zou het niet beter kunnen zeggen dan één van mijn favoriete artiesten, Bob Marley: “Don’t worry, be happy.”

Met andere woorden, het gaat niet alleen om wat je eet en hoeveel je eet. Om je gezond te voelen, moet het ook tussen je oren goed zitten. Op het moment dat je aandacht gaat besteden aan jezelf, en zorgen gaat voor jezelf, word je je bewust van je lichaam.

Jasper pleit er dan ook voor “mindful” te worden, je bewust te worden van wat je eet en waarom je eet. Hierin ligt de sleutel naar een duurzaam resultaat. Hij geeft dan ook ergens middenin het boek als tip, een dagboek bij te houden van wat je eet, een week lang. Eigenlijk zou dat in de inleiding, of bij de voorbereiding thuis horen vind ik.

Het 7×7 afslank receptenboek waar te koop?

7x7 afslank receptenboek

Al met al is het eigenlijk een uitstekend boek voor iedereen die serieus werk wil maken van een gezond lichaam. Het bevat boodschappenlijstjes zodat je alle recepten probleemloos kunt klaar maken. Het bevat een goed onderbouwd verhaal over wat goede vetten zijn en wat niet en ook waarom je geraffineerde suiker beter kan laten staan.

Het boek houdt ook rekening met persoonlijke omstandigheden zoals vegetariërs, veganisten, mensen met allergieën en sporters. Het biedt voor deze groepen speciale handvatten waardoor je toch aan je eiwitten komt. Je kunt het bestellen via de site van Jasperalblas.nl.

Kritische noot bij 7×7 afslank receptenboek origineel

Het lijkt geen eenvoudig dieet. Tenminste, als je gewend bent ‘s morgen een kop koffie te nemen met een boterham met pindakaas en een glas melk. Maar als je daar tegenover zet dat je je ijzersterk en kerngezond gaat voelen, dan heb je die extra moeite er wel voor over. Brood komt er niet in voor, maar groente, eieren en noten des te meer.

Peulvruchten worden een beetje in een kwaad daglicht gezet, mijns inziens onterecht. Peulvruchten zouden antistoffen bevatten en daarom giftig zijn. Als je ze toch wilt eten moet je ze minstens 10 minuten koken schrijft Jasper. Nou moeten peulvruchten, met uitzondering van linzen, altijd minstens een uur koken voor ze gaar zijn, dus daar zou ik me niet druk over maken.

Feit blijft dat de ene mens minder goed peulvruchten verdraagt dan de ander. De eiwitten erin zijn niet compleet, maar wel als je ze combineert met rijst of granen. Dat gegeven ontbreekt in het boek.

Ook ligt er veel nadruk op superfoods zoals kokosolie en chiazaden, zonder dat duidelijk wordt waarom. Lijnzaad bevat bijvoorbeeld nog meer eiwit en essentiële vetzuren, dus zou een prima bron van eiwit en vetzuren kunnen zijn als je geen eieren eet, en veel goedkoper. Over kokosolie lopen de meningen uiteen. Al met al is het 7×7 afslank receptenboek een must voor iedereen die houdt van gezonde en lekkere recepten.

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Lekker
Prijs/kwaliteit
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER