Home Gezonde Voeding Bananenbrood als gezonde snack

Bananenbrood als gezonde snack

Bananenbrood, de gezonde snack

De ideeën over goed en gezond eten veranderen snel, wat vandaag populair is, is morgen alweer achterhaald. Als er één snack is waar je de laatste tijd veel over gehoord hebt, dan is het wel bananenbrood. Het is dan ook niet echt een snack, maar het is ook weer niet hetzelfde als brood. Het is echter wel zeer gezond. Het kan je helpen bij het afvallen, maar past ook in het voedingspatroon van fanatieke sporters. Het is handig om precies te weten hoe dat allemaal zit. Zo kan iedereen de voordelen van een plak bananenbrood in zijn voedingspatroon genieten.

Je kunt het altijd eten

Het grote voordeel van dit gezonde recept is de diversiteit in eetmomenten die het met zich meebrengt. Je kunt het namelijk als snack gebruiken op momenten dat je gewoon even lekkere trek hebt. Maar je kunt ook het brood zo nu en dan ter vervanging van gewoon brood in je lunchpakket stoppen. Let wel op, dat het gezond is betekent niet dat je er eindeloos van kunt eten. Zoals met alle voeding is het de truc om de balans te vinden tussen lekker eten en gezond eten. Zo hoef je jezelf niets te ontzeggen maar ben je toch goed bezig.

Variaties om af te vallen

Bananenbrood toevoegen aan je eetpatroon ter vervanging van minder gezonde voeding kan je ook helpen als je wilt afvallen. Je kunt het brood namelijk koolhydraatarm en glutenvrij maken. Als je je dan ook nog eens bedenkt dat je geen suiker hoeft toe te voegen, dan snap je waarom het goed kan werken in een voedingspatroon dat gericht is op gewichtsverlies. De bekende dikmakers zitten er namelijk simpelweg niet in verwerkt. Dit zijn de stoffen in voeding die je ook niet voeden. komt er dus op neer dat je alleen eet wat je nodig hebt. Lees hier hoe je bananenbrood kan bereiden.

Vers versus voorverpakt

Het grote voordeel van de verschillende recepten is dat je altijd verse producten als ingrediënten gebruikt. Dit is vooral een verbetering ten opzichte van de tussendoortjes die je nu misschien gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan voorverpakte koekjes. Deze zijn namelijk helemaal niet gezond. Zelfs de koekjes waar het bekende vinkjeslogo op stond bleken veel meer suiker en andere ongezonde toevoegingen te bevatten dan goed voor je is. In bananenbrood gaat alleen vers fruit en verse eieren, aangevuld met bakbenodigdheden. Daardoor hoe je je dus geen zorgen te maken over de gevolgen die toegevoegde stoffen op je gezondheid kunnen hebben. Wil je meer weten over de oorsprong van bananenbrood? Je leest het hier.
DELEN
Caitlin
Mijn naam is Caitlin (35), en ik vindt het geweldig om je op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes op het gebied van diëten, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor gezondheidsnieuwtjes.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER