Home Bmi berekenen Bmi berekenen vrouw

Bmi berekenen vrouw

bmi berekenen vrouw

BMI Berekenen Vrouw Uitkomsttabel Toegelicht:

BMI <15 – Zeer verontrustend ondergewicht

Als de uitkomst onder de 15 is dan heb je te maken met een zeer verontrustend ondergewicht. Dit betekent dat je te licht bent voor je lengte en daarmee sneller vatbaarder bent voor bijvoorbeeld griep of andere ziekten. Ondergewicht kan er overigens ook voor zorgen dat je een moe of lusteloos gevoel hebt. Aankomen is vaak een stuk lastiger dan afvallen, en je zult dan ook rekening moeten houden met 1 kilo per maand. Mocht het je om wat voor reden dan ook niet lukken om aan te komen, zorg er dan voor dat je contact opneemt met de huisarts. Zeker wanneer je bang bent om in gewicht aan te komen en daarom vrijwel niks wilt eten!

Advies: Het is verstandig dat je gaat proberen om aan te komen!

BMI: 15 – 15.9 – Verontrustend ondergewicht

Is je bmi tussen de 15 en 15.9 dan heb je een verontrustend ondergewicht. Ook binnen deze categorie is het zeer belangrijk dat je zo snel mogelijk probeert om in gewicht aan te komen. Ook in deze categorie kan het gewicht verschillende redenen hebben. Vaak weet jezelf het beste waarom je zo weinig weegt, maar mocht je echt geen flauw idee hebben, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met je huisarts.

Advies: Probeer in gewicht aan te komen.

BMI: 16 – 18.4 Licht ondergewicht

Ligt je bmi tussen de 16 en 18.4 dan spreken we van een licht ondergewicht. Deze categorie is iets minder verontrustend, omdat we dichter bij een gezond gewicht in de buurt komen.

Advies: Je bent er bijna. Het is beter voor je gezondheid om in gewicht aan te komen. Overweeg eens contact op te nemen met je huisarts.

BMI: 18.5 – 24.9 – Normaal/gezond gewicht

Heb je een bmi tussen de 18.5 en 24.9 dan heb je een normaal gewicht. Dit wil echter niet zeggen dat je geen enkele gezondheidsrisico’s loopt. De BMI is een graadmeter en geeft je niet voor de volle 100% zekerheid. Zoals je verderop in dit artikel kunt lezen, zijn er meerdere factoren die bepalen of je voor je lengte een gezond gewicht hebt. Het berekenen van het ‘normaalgewicht’ houdt in dat er gekeken wordt naar het gewicht wat iemand in overeenstemming met zijn of haar lichaamsbouw zou mogen wegen. Daarnaast wordt er vaak ook nog gekeken naar het percentage onderhuids vet en het daadwerkelijke lichaamsgewicht.

Advies: Het is wel verstandig om regelmatig te controleren of je nog steeds binnen de normale categorie valt.

BMI: 25 – 29.9 – Overgewicht

Wanneer je een BMI hebt tussen de 25 en 29.9, dan heb je last van overgewicht. Hoe dichter je bij de 29.9 in de buurt komt, des te belangrijker is het om gewicht te verliezen.

Advies: Het liefst afslanken tot een gezond gewicht. Wellicht is het verstandig om eens een afspraak te maken bij een huisarts of diëtiste.

BMI: 30 – 34.9 – Obesitas schaal 1

Is de uitkomst van de bmi calculator tussen de 30 en 34.9, dan val je onder de categorie obesitas schaal 1. Binnen deze categorie heb je een redelijk grote kans op het ontstaan van diabetes, hart-en vaatziekten, onvruchtbaarheid (bij vrouwen) en gewrichtsklachten.

Advies: Het is zeer verstandig om vandaag nog de stap te zetten naar een normaalgewicht, en om dus te beginnen met afvallen. Ook adviseren wij eens contact op te nemen met de huisarts of diëtiste.

BMI: 35 – 39.9 – Obesitas schaal 2

Is je bmi tussen de 35 en 39.9 dan val je onder obesitas schaal 2 (verontrustend). Net als bij de categorie hierboven is het zeer belangrijk om de stap te zetten naar een gezonder leven en dus te beginnen om gewicht te verliezen. Je loopt op dit moment een groot risico op diabetes, hart-en vaatziekten, onvruchtbaarheid (bij vrouwen) en gewrichtsklachten. Ook is het raadzaam om direct contact op te nemen met de huisarts.

Advies: Wacht niet langer met uitstellen en kom vandaag nog in actie.

BMI: Boven de 40 – Obesitas schaal 3

Val je binnen de categorie boven de 40, dan spreken we van Obesitas schaal 3. Zeer verontrustend, wij adviseren je direct contact op te nemen met de huisarts.

Hoe bereken je zelf je BMI: Video


Bron video:leerrijk.be

Bmi berekenen vrouw uitgelegd

Over het algemeen hoef je je niet direct zorgen te maken wanneer je net iets onder of boven het normaalgewicht zit. Een bmi calculator ziet natuurlijk niet hoe jouw lichaamssamenstelling is (verhouding van spier-, bot- en vetweefsel). De BMI kan dus niet in zijn geheel gebruikt worden als betrouwbare maat voor overgewicht. Wil je voor de volle 100% zeker weten dat je op dit moment geen gezondheidsrisico’s loopt, dan is het verstandig om een onderzoek uit te laten voeren waarbij wordt gekeken naar de hoeveelheid cholesterol in je bloed, je buikomvang en wat je vetpercentage is. Het kan namelijk voorkomen dat er teveel vet zit bij de buikstreek. Dit is dan ook gelijk het vervelendste vet wat kan lijden tot suikerziekte, een te hoge bloeddruk en/of een te hoog cholesterol.

Om goed te kunnen bepalen of je op dit moment gezondheidsrisico’s loopt, kun je ervoor kiezen om eens gebruik te maken van de Dexa-methode. Een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van een een röntgenapparaat. Je moet een BMI berekening dan ook zien als een soort hulpmiddel, waarmee je in grote lijnen kunt zien of je voor je lengte een gezond gewicht hebt.

Om de verhouding tussen de lengte en het gewicht te kunnen berekenen, wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde Quetelet-index, ook wel Body Mass Index (BMI) genoemd. De naam Quetelet is ontstaan doordat een antropoloog uit België genaamd L. Quetelet, een methode heeft ontwikkeld waarmee het normaalgewicht kon worden bepaald.

Een Body Mass index tussen de 18,5 en 24.9 wordt gezien als een normaal/gezond gewicht.

Val je met jouw lengte en gewicht in de ‘obesitas’ of ‘verontrustende’ categorie? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk in actie te komen! Wij willen je dan ook adviseren om eens contact op te nemen met je huisarts of om een afspraak te maken bij een diëtiste.

Wat is jouw BMI?

Wij zijn erg benieuwd naar de uitkomst van jouw bmi berekening. Wij zouden het dan ook erg tof vinden wanneer je jouw resultaten met ons zou willen delen. Laat hieronder dus even een reactie achter!

DELEN

1 REACTIE

  1. Handige en zeer uitgebreide BMI calculator! Ik vroeg mezelf altijd af hoeveel calorieën ik moest innemen om op mijn huidige gewicht te blijven. Ik controleer mijn BMI minimaal 1 keer per maand en let nu ook erg op mijn calorie-inname. Ik heb voor volgende week ook een afspraak gemaakt op mijn vetpercentage en cholesterol te laten meten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER