Home Gezonde Voeding Super tips om gezond te eten op vakantie

Super tips om gezond te eten op vakantie

gezond-eten-op-vakantie

Veel van onze lezers denken dat gezond eten op vakantie erg moeilijk is, maar is het nou echt zo moeilijk al velen van ons denken? Tijdens je vakantie liggen de verleidingen natuurlijk op de loer, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om tijdens je vakantie toch gezond te blijven eten.

Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om tijdens de vlucht de meest ongezonde dingen te eten. Het verkrijgen van gezonde voeding is dan ook een stuk lastiger.

In plaats van simpelweg te vertrouwen op vette voedingsmiddelen die je in of rondom het vliegtuig kunt krijgen, is het verstandiger om een koelbox mee te nemen met daarin groenten, fruit, crackers, yoghurt en/of broodjes gezond die je tijdens de vlucht kunt eten. Op deze manier begin je de vakantie al gezond en zul je de motivatie vinden om ook tijdens je vakantie gezond te blijven eten.

Zodra je aankomt in je hotel, kun je er voor kiezen om de minibar helemaal vol te proppen met lekkernijen. Maar als je van jezelf weet dat je de verleiding niet kunt weerstaan, doe het dan liever niet. Als je een hotel hebt geboekt, dan kan het een goed idee zijn om het ontbijt er ook bij te boeken.

Over het algemeen is het ontbijt altijd prima verzorgd en kun je op een eenvoudige manier genieten van de lekkerste stukken fruit, croissants, beleg en een heerlijk glas verse jus. Op deze manier ben je iedere dag verzekert van een gezond ontbijt.

Als je uit eten gaat, doe dit dan alleen als je echt honger hebt. Restaurants serveren meestal grote porties waardoor je al snel teveel gaat eten.

Gezond uiteten op vakantie tips

Als je op vakantie bent dan ga je natuurlijk regelmatig uiteten. Wij horen onze lezers dan ook regelmatig over het feit dat ze op vakantie weer teveel hebben gegeten en er achteraf toch weer spijt van hebben.

Om jou dit te besparen zullen we hieronder een aantal handige tips geven die je heel eenvoudig toe kunt passen.

Vraag bij een salade altijd of de dressing er apart bij mag. Op deze manier behoudt je zelf de controle over hoeveel je er over heen doet.

Als je pastagerechten bestelt, kijk dan altijd of deze gebaseerd zijn op basis van crème of op basis van tomatensauzen. De pasta’s die gebaseerd zijn op tomatensaus zijn veel lager in vet en calorieën. Tevens kan tomatensaus zelfs worden gezien als groente!

Korte tip: Bestel altijd water bij het eten en probeer suikerhoudende frisdranken zoveel mogelijk te vermijden.

Nog een korte tip: Als je toe bent aan het dessert, deel deze dan met een vriend of vriendin. Dit scheelt je gelijk de helft aan calorieën.

Wanneer je kiest voor soep, bedenk dan dat crèmesoepen hoger in vet en calorieën zitten dan normale soepen. Een soep kan voor sommige al dienen als groot voorgerecht, kies dus voor een soep met weinig calorieën om ook nog te kunnen genieten van de overige gerechten.

Vraag bij het bestellen van gebakken aardappelen altijd om salsa in plaats van mayonaise, kaas of spek. Salsa heeft zeer weinig calorieën en is een gezond alternatief met veel smaak.

Tip: Ga je vroeg in de avond uiteten, vraag dan of je wat eten mee mag nemen naar het hotel of appartement. Het tweede gedeelte van de maaltijd kan dienen als een tweede “latere maaltijd”. Op deze manier krijg je twee maaltijden voor de prijs van één. Let er wel op dat je NIET teveel eet voor het slapen gaan.

Zoek op de menukaart altijd naar een gerecht dat is gebakken, gegrild, geroosterd of gestoomd. Bij deze bereidingsmethodes gebruiken ze een stuk minder vet en bevatten meestal minder calorieën.

Hoe gezond eten op vakantie?

Als je het tijdens je vakantie moeilijk vindt om 3 grote maaltijden per dag te eten, dan is het verstandiger om de deze onder te verdelen in 6 kleinere maaltijden. Zo heb je nooit een hongerig gevoel en zul je merken dat je over de gehele dag voldoende brandstof hebt. Vermijd ongezonde tussendoortjes en zorg er in ieder geval voor dat je geen maaltijden overslaat.

Tip: Probeer tijdens je vakantie grote maaltijden voor het slapen gaan te vermijden. Wanneer je lichaam zich klaar maakt om te gaan slapen en/of tot rust probeert te komen, zullen de calorieën in een veel lager tempo verbranden.

Wellicht komen deze tips een beetje op je over van “dat ga ik nooit volhouden”, maar gezond eten op vakantie is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het enige wat je nodig hebt is een beetje wilskracht en zorgen dat je regelmatig de juiste gezonde keuzes maakt.

Gezond eten op vakantie is een manier van leven en natuurlijk kun je tijdens je vakantie echt wel dingen eten waar je op dat moment echt zin in hebt, alleen moet je er geen gewoonte van maken. Pizza of ijs is prima, zolang je maar weet wanneer te stoppen.

Wij hopen dat je deze tips als erg waardevol hebt ervaren en zouden het erg leuk vinden wanneer je deze tips zou willen delen.

Wij wensen al onze lezers alvast een hele fijne vakantie toe!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER