Home Gezonder leven Zo blijf je op een gezond gewicht

Zo blijf je op een gezond gewicht

hoe blijf je op een gezond gewicht

Nu we steeds beter beginnen te begrijpen hoe we gezond kunnen afvallen, is het tijd om nog wat extra te weten te komen over hoe je op gewicht kunt blijven.

Afvallen begint natuurlijk bij wat je dagelijks eet. Vet en gewichtsverlies is voor veel mensen een belangrijk aspect geworden in hun leven. We zijn zeker in deze tijd waarin we nu leven steeds dikker geworden ten opzichten van de mensen die vroeger leefden.

In onze samenleving hebben we steeds meer de neiging om ons te concentreren op kwantiteit en niet op de kwaliteit van het voedsel. Het liefst eten we zoveel mogelijk, in plaats van zo gezond zo mogelijk.

Maar wil je echt gewicht verliezen dan moet je gewoon streng zijn voor jezelf en “nee” durven te zeggen tegen de verleidingen waar we dagelijks mee te maken hebben.

Iedereen is anders

Je gaat over het algemeen nooit iemand tegenkomen die exact op dezelfde manier zijn vet verbrandt als jij.

Je kunt natuurlijk wel hetzelfde gewicht hebben, maar toch zul je merken dat wanneer jullie precies hetzelfde dieet volgen, de resultaten erg van elkaar kunnen verschillen.

Dit gezegd hebbende, is het belangrijk dat je weet dat ieder lichaam anders reageert op voedsel en de verbranding er van. De één zal bijvoorbeeld 1 kilo verliezen en de ander misschien wel 3 of 4 kilo gewicht verliezen terwijl jullie exact hetzelfde trainingsprogramma volgden.

Een belangrijke tip die wij jou willen meegeven is; laat je niet ontmoedigen omdat een vriend of vriendin sneller afvalt dan jij. Ga door en geef in ieder geval niet op!

Stel je bent een getrouwde vrouw en je besluit samen met je man te gaan afvallen. Jij besluit om te gaan sporten en gezonder te eten, terwijl je man alleen de suikerhoudende dranken op wil geven.

Je zult misschien verwachten dat jij diegene bent die meer kilo’s kwijt zal raken. Maar helaas is dit niet altijd het geval en kan het zo maar voorkomen dat je man sneller afvalt dan jij.

Dit geeft wel weer aan dat ieder lichaam anders is. Natuurlijk is het lichaam van een man heel anders dan die van een vrouw, maar we willen nogmaals duidelijk maken dat je van je eigen lichaam uit moet gaan en niet naar andere moet kijken.

Onder de 20? Maak je geen zorgen, of toch wel?

Over het algemeen hoeven mensen onder de 20 zich geen zorgen te maken over gewichtsverlies, maar met steeds meer fastfood binnen handbereik, zal dit in de toekomst wellicht een groter probleem worden.

Veel van onze kinderen zullen in de toekomst wellicht zwaarder zijn dan de kinderen van nu. Fastfood en bewerkte voedingsmiddelen zijn tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken binnen onze maatschappij.

Als je boodschappen gaat doen voor jezelf of voor je gezin, lees dan altijd welke ingrediënten er in bepaalde producten zitten.

Kunt u de naam van een aantal ingrediënten niet eens uitspreken? Laat het dan staan, dit zijn vaak de ongezonde voedingstoffen die erin verwerkt zitten.

Maar met het controleren van de ingrediënten die in producten zitten zijn we er natuurlijk nog niet.

Wil je echt gewicht verliezen? Dan is het belangrijk om vandaag nog in beweging te komen en die overtollige kilo’s nou eens echt vaarwel te zeggen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat de eerste stap vaak het moeilijkste is. Een handige tip is dan ook om samen met een vriend of vriendin de eerste stap te zetten om samen af te gaan vallen.

Dit kan voor beide net dat ene steuntje in de rug zijn om op bepaalde momenten door te gaan.

Tip: “Zorg ervoor dat je dagelijks meer calorieën verbrandt, dan dat er binnenkomen. Je zult merken dat de kilo’s eraf vliegen”.

DELEN

2 REACTIES

  1. Tip voor de mensen die snel willen afvallen: Blijf gewoon voldoende eten en ga niet opeens je calorieën halveren. Je lichaam schiet dan in de spaarstand en je zult eerder aankomen in gewicht dan afvallen. Je kan het beste geleidelijk aan je calorie-inname verminderen. Zorg er wel voor dat je stopt met het consumeren van bewerkte koolhydraten (zoals in koek of brood en kant-en-klare maaltijden) en blijf vooral veel bewegen/sporten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER