Huidplooimeting tabel

huidplooimeting-tabel

Huidplooimeting Tabel

Huidplooimeting wordt over het algemeen gezien als één van de betrouwbaarste methodes om de vetmassa te berekenen. Alhoewel deze manier zeer nauwkeurig is, verliest de huidplooimeter toch zijn populariteit. Dit heeft alles te maken met de komst van de impedantiemeter. Dit apparaat berekent de massa door een stroomstootje door het lichaam te sturen en zodoende de weerstand te berekenen. Over het algemeen is deze nieuwe “meter” minder nauwkeurig dan de oude vertrouwde huidplooimeter.

Huidplooimeting niet voor iedereen geschikt

Een huidplooimeting is niet voor iedereen geschikt. Dit heeft als reden dat de meetpunten zich bevinden op het bovenlichaam. Hierbij wordt de veronderstelling gedaan dat het vet gelijkwaardig over het lichaam is verdeeld. Dus voor de mensen die het meeste vet op het onderlichaam hebben, wordt deze manier van vetpercentagemeting afgeraden. Ook voor oude mensen is een huidplooimeting ongeschikt.

Tabel van Durnin en Womersley

De tabel van Durnin en Womersley is ontstaan in 1974. Deze handige tabel geeft u de mogelijkheid om op basis van de dikte van de huidplooi het vetpercentage te berekenen. Aan de hand van de som van vier huidplooien kan het percentage lichaamsvet worden afgelezen. Houd er rekening mee dat er een foutmarge van 3,5% inzit bij vrouwen en ongeveer 5% bij de mannen.

 

Huidplooimeting Tabel Vrouwen

huidplooimeting-tabel-vrouwen

 

Huidplooimeting Tabel Mannen

huidplooimeting-tabel-mannen

Huidplooimeter kopen

Een huidplooimeter is er in veel verschillende soorten en maten. Ook de kosten van een huidplooimeter liggen ver uit elkaar. Zo heb je een goedkope variant genaamd “Defender Body Fat Caliper”. Hiermee kun je heel eenvoudig je vetpercentage op meten, en zodoende vooruitgang boeken in de sportschool.

Deze huidplooimeter is voorzien van de nieuwste snufjes, zo zit er een duidelijke drukmeter (de VPI) op die precies aan geeft hoeveel druk je uitoefent. Hiermee kun je meer onveranderlijke meetresultaten bereiken.

De VPI verandert van rood naar groen wanneer je de exacte hoeveelheid druk uitoefent om precies te meten.Deze huidplooimeter kost je tussen de € 6,50 en € 12,90 per stuk. Ook is er nog een wat geavanceerder huidplooimeter op de markt genaamd FatTrack II; de gepatenteerde digitale lichaamsvetmeter. Deze huidplooimeter is een stuk specifieker in zijn metingen.

De kleinste veranderingen worden door dit apparaat al gemeten, een onmisbare partner bij diëten en fitnessprogramma’s. Deze huidplooimeter kan door iedereen gebruikt worden die zijn of haar vetpercentage belangrijk vindt. Deze huidplooimeters kun je vinden op body-en fitshop.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER