Home Paleo Dieet Ontdek de nieuwe paleo maaltijdbox

Ontdek de nieuwe paleo maaltijdbox

paleo-maaltijdbox

De markt van de maaltijdbox begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Waar eerst grote spelers als HelloFresh, de Allerhande Box en Mathijs Maaltijdbox de markt leken te domineren, komen er nu steeds meer specialistische ‘foodboxen’ op de markt.

Zo ook de 123Fresh box. Deze speciale foodbox focust zich op mensen met een bepaalde levenswijze. Zo biedt 123Fresh een box voor de vegetariër, een allergenenvrije box, en sinds kort ook een nieuwe Paleo Maaltijdbox. De naam zegt het eigenlijk al: Deze box zit bomvol producten en ingrediënten die precies passen bij het Paleo diëet.

Voor veel consumenten die dit diëet volgen is een dergelijke maaltijdbox een enorme uitkomst. Men hoeft namelijk niet langer in de supermarkt of bij een andere winkel specifiek te zoeken naar producten die in het dieet vallen. Wanneer je deze box thuisbezorgd krijgt mag je er 100% zeker van zijn dat alle producten in de box voldoen aan jouw eisen.

Wat houdt het Caveman (Paleo) dieet in?

Zoals elders op deze website te lezen is, draait het bij een paleo dieet om de “echte voeding”. Oftewel: natuurlijk eten zonder alle toevoegingen en bewerkingen die je vandaag de dag in de supermarkt ziet.

Eigenlijk eten mensen die het paleo dieet volgen op een manier zoals de natuur het voor ons bedoeld heeft. Een beetje zoals onze vroegere voorouders ook aten. Je kunt relatief eenvoudig afvallen dankzij dit dieet. Dat komt omdat je meer eiwitten en vetten eet, en juist minder koolhydraten. Mensen volgen dit specifieke dieet om (snel) af te vallen, of omdat ze zich beter in hun vel willen voelen.

Wat is het voordeel van een (Paleo) maaltijdbox?

Misschien overweeg jij om het paleo dieet te gaan volgen, of misschien ben je hier al enige tijd mee bezig. Wat is dan precies het voordeel om een maaltijdbox te nemen, in plaats van de producten en ingrediënten gewoon in de supermarkt te kopen? Hieronder vind je in het kort drie voordelen van de (Paleo) foodbox:

1. Alle benodigde producten en ingrediënten worden thuisbezorgd.

Heb je weinig tijd, en hou je er niet zo van om naar de supermarkt te gaan? In dat geval is het overwegen van een maaltijdbox zeker de moeite waard. Een maaltijdbox wordt namelijk elke week bij jou thuisgestuurd. Vaak kun je precies aangeven op welke dag/tijdstip jij thuis bent. Zo voorkom je dat het pakket wordt aangeboden terwijl je niet thuis bent.

Je hoeft dus niet langer naar de winkel om te zoeken naar de producten die op jouw boodschappenlijstje staan. Voor veel Nederlanders scheelt dit enorm veel tijd, en bespaart het een hoop ergernissen (in de rij van de kassa staan, auto parkeren, enzovoort)

2. De recepten worden voor jou bedacht en meegeleverd

Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld de Paleo maaltijdbox van 123Fresh hoef je niet na te denken over de specifieke gerechten die je elke avond gaat eten. In de box zitten namelijk een aantal kant-en-klare recepten die je die week gebruiken kunt.

De ingrediënten en producten die je nodig hebt voor deze recepten worden uiteraard precies met de juiste hoeveelheid meegeleverd. Dit voorkomt dat je onnodig dingen weg moet gooien. Het volgen van het paleolithisch dieet wordt dus stukken eenvoudiger dankzij een maaltijdbox die hier rekening mee houdt.

3. Het gemak van een flexibel maaltijdbox abonnement

De meeste aanbieders van maaltijdboxen werken met een zogenaamd flexibel abonnement. Dit betekent dat je jouw abonnement op elk moment kunt pauzeren, wijzigen of stopzetten. Wil je dus een paar weken wel zélf boodschappen doen en zelf de recepten bedenken? Dan kun je de maaltijdbox eenvoudig een paar weken “uit” zetten. Je ontvangt in die weken geen box, en je betaalt uiteraard ook niets.

Wil je een ander dieet gaan volgen, of wil je een ander type box ontvangen? Bij vrijwel alle aanbieders kun je direct online een andere box kiezen. Bij 123Fresh kun je dus op elk moment switchen tussen de Paleo box en de allergenenvrije box. Bekijk ook het volledige overzicht via Maaltijdbox Vergelijken om te kijken welke van deze foodboxen past bij jouw levensstijl!

Is een maaltijdbox duur?

Leuk zo’n maaltijdbox die bij je thuisbezorgd wordt, maar het is wel enorm duur. Dat is een vaak gehoord argument tegen de maaltijdbox. En ergens hebben deze mensen zeker gelijk. Een box van HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, 123Fresh of welke andere aanbieder ook, is vaak duurder dan wanneer je de boodschappen zelf in de supermarkt koopt. Maar het is niet helemaal eerlijk om alleen op basis van prijs te vergelijken.

Mensen die koken met een voedingsbox profiteren namelijk wel van tal van andere voordelen. Zo bespaar je enorm veel tijd (en voor sommige mensen is dat ook geld) wanneer je een abonnement hebt op een bepaalde box. Je hoeft immers niet meer twee keer per week naar die drukke supermarkt. Uiteindelijk is het een afweging die per persoon anders is.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER