Home Buikvet Verliezen Zo krijg je weer een platte buik na de zwangerschap

Zo krijg je weer een platte buik na de zwangerschap

platte buik na zwangerschap

“Kom jij lastig van je buikvet af na je zwangerschap? Deze tips helpen je erbij!”

Zwanger zijn vraagt veel van je lichaam. In negen maanden ontwikkelt een kindje zich in jouw lichaam en dat is niet niks. Opnieuw in vorm komen na de zwangerschap is dan ook niet makkelijk. Toch zijn er verschillende manieren om stap voor stap op jou eigen tempo, die strakke buik weer terug te krijgen. Deze afslanktips helpen je op weg.

Eet vers

Zorg ervoor dat je weet wat er in je eten zit! In pure, onbewerkte producten zitten veel voedingsstoffen waardoor je er maar weinig van nodig hebt in tegenstelling tot ongezond voedsel dat veel lege calorieën bevat die niks voor je lichaam doen. Eet daarom gerust veel fruit, groente en vis. Ook eieren en noten zijn gezonde keuzes.

Als je er tijd voor hebt, maak dan ook je eigen sauzen en dressings. Die zijn niet alleen veel lekkerder, maar bevatten ook minder suiker, zout en calorieën dan de bewerkte, kant-en-klare sauzen. Een gezonde dressing maak je bijvoorbeeld van olijfolie, citroensap en balsamicoazijn. Zo gemaakt en heerlijk over je salade.

Geef borstvoeding

Borstvoeding geven stimuleert gewichtsverlies. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die borstvoeding geven, daar zo’n 450 tot 500 calorieën per dag mee verbranden. Dit zorgt ervoor dat je een groot deel van je zwangerschapskilo’s al snel weer kwijt bent. Daarnaast is borstvoeding de beste manier om je kindje mee te voeden omdat daar alle voedingsstoffen in zitten die de kleine nodig heeft. Geef je baby dus vooral borstvoeding zolang je kunt.

Wees matig met koolhydraten

Hoewel je koolhydraten nodig hebt als brandstof om voldoende energie te hebben is het zeker niet nodig om ze bij elke maaltijd te eten. Door koolhydraatarm te gaan eten zal je merken dat je meer energie hebt, snel wat kilo’s kwijtraakt en je een stuk fitter voelt. Bij koolhydraatarm eten gaat het er vooral om dat je suikers en snelle koolhydraten uit je voedingspatroon weglaat. Eet dus geen snelle koolhydraten zoals witte pasta, rijst, aardappelen, brood en ontbijtgranen maar vervang ze door voedingsmiddelen die langzame koolhydraten bevatten zoals quinoa, zoete aardappel en havermout.

Bewegen

Het is belangrijk om naast goed eten, ook in beweging te komen. Bewegen heeft veel voordelen voor je gezondheid en je gewicht. Het zorgt ervoor dat je extra calorieën verbrandt, dat je figuur er beter uit komt te zien en dat je een betere conditie hebt. Ook maak je tijdens het sporten gelukshormonen aan die ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit.

De bewegingsvorm die je kiest kan variëren van yoga, wandelen, hardlopen of bootcamp lessen, als je maar regelmatig beweegt. Wees in het begin voorzichtig met buikspieroefeningen, dit gedeelte van je lichaam kan nog erg gevoelig zijn. Sport vooral op je eigen tempo en forceer niets. Naast dat het goed is voor je lichaam is het ook goed om soms even weg te zijn bij je baby en tijd aan jezelf te besteden. Dat maakt je een krachtiger persoon en zorgt ervoor dat je meer geduld hebt op momenten dat je kindje veel aandacht van je vraagt.

Geef jezelf de tijd

Verwacht niet dat je van de ene op de andere dag een afgetraind lichaam hebt. De zwangerschap vraagt veel van je lichaam en het kost energie om weer opnieuw in vorm te komen. Heb geduld en geniet van iedere vooruitgang die je in de tussentijd ziet. Zo maak je het makkelijker, positiever en leuker voor jezelf.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER