Home Paleo Dieet Starten met het paleo dieet doe je zo

Starten met het paleo dieet doe je zo

starten-met-het-paleo-dieet

Ben je al bekend met het Paleo dieet? Op dit oerdieet slank je af door op dezelfde manier te eten als je voorvaders uit het paleolithicum. Dit dieet is gezond en lekker makkelijk te volgen, vandaar de snelle toename in populariteit. Wil je ook van start met het Paleo dieet? Lees dan dit artikel.

Beginnen maar

Er is geen betere manier om met een dieet aan de slag te gaan dan door gewoon te beginnen. Prik geen datum in de toekomst in je agenda; begin maar! Haal alle niet-Paleo voedingsitems uit je keuken en begin vandaag aan deze nieuwe levensstijl.

Tijd voor de grote schoonmaak

Zoals hierboven aangehaald is het beter om je niet-Paleo voedingsitems maar weg te doen. Neem een vuilniszak mee naar de keuken en gooi alles wat niet Paleo-vriendelijk is maar weg. Of geef het aan iemand anders. Zorg er maar voor dat je deze ongezonde en bewerkte etenswaren maar niet meer in huis hebt of haalt. Vul je keukenkasten en koelkast daarna met etenswaren van je nieuwe dieet.

Maak je keuken Paleo-vriendelijk

Nu je alle keukenkasten en ook je koelkast leeg hebt gehaald is het tijd om Paleo-vriendelijke etenswaren te kopen. Gelukkig is dit dieet niet te strikt of beperkend. Je hebt nog keuze zat voor wat betreft voeding. Maak voor je uit huis gaat een lijst van etenswaren die je wilt halen. Op deze manier ben je minder snel geneigd om ongezonde voedingsitems te kopen.

Wat zet je op je boodschappenlijst?

Begin met een lijst aan ingrediënten voor ongeveer een week aan maaltijden. Denk aan: groenten, fruit, paleo-vriendelijke vleeswaren, noten, verse kruiden, eieren en olijfolie.

Probeer je maaltijden van te voren in te plannen. Zet de drie hoofdmaaltijden en eventuele tussendoortjes op papier. Stel je paleo boodschappenlijst dan samen op basis van deze maaltijden. Probeer deze lijst tot de letter te volgen, en maak het jezelf ook lekker makkelijk door vervangers op te nemen. Is er bijvoorbeeld geen kokosolie op de schappen, pak dan een fles olijfolie.

Blijf weg van de voorverpakte, bewerkte voedingsitems die niet in je dieet zijn toegestaan. Blijf maar weg van die gangpaden als het kan. In het begin zal het natuurlijk wat moeilijker zijn om niet in de verleiding te raken. Hou maar vol. Je komt er zeker doorheen.

Vertel over je nieuwe levensstijl

Een goede bron van motivatie is natuurlijk je kennissenkring. Deel je nieuwe gewichtsdoelen en de details van het Paleo dieet met hen. Wellicht willen ze ook meedoen. En ook al doen ze niet mee, ze houden dan rekening met wat je wel en niet mag eten.

Het Paleo dieet kan een ieder volgen. Je hoeft dus niet apart te koken thuis. Kook voor een ieder in je gezin volgens het Paleo-principe. Ja, dit kan. Het Paleo dieet is tenslotte niet alleen voor gewichtsverlies, het is ook heel erg gezond.
Als je meer wilt weten over Paleo en wil je jezelf wil mengen in een Paleo discussie? Dan kan dat op het Paleo Forum.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER