Home Gezonde Voeding Gezond eten door middel van maaltijdboxen

Gezond eten door middel van maaltijdboxen

maaltijdboxen

Het is je misschien ontgaan, maar er is een heuse maaltijdboxenoorlog gaande. Ongeveer een jaar geleden is het Duitse bedrijf HelloFresh begonnen met het wereldwijd promoten van hun maaltijdboxen. Niet lang daarna volgden ook andere partijen met hetzelfde idee. Vandaag de dag zijn er zoveel verschillende maaltijdboxen verkrijgbaar dat het bijna onmogelijk is geworden om ze allemaal van elkaar te onderscheiden. Hoe dan ook, de maaltijdbox is een erg populair product geworden.

De maaltijdbox

Er is al veel over deze maaltijdboxen geschreven, maar waar ik het in dit artikel over wil hebben is de impact van maaltijdboxen op onze gezondheid. Omdat we allemaal hard werken, druk zijn met onze carrière, het gezin en de kinderen, nemen we steeds minder tijd om lekker en gezond te koken. De maaltijdbox biedt dan ook de ultieme uitkomst voor dit probleem. De recepten worden voor je bedacht, de boodschappen worden voor je gedaan en de maaltijdbox wordt nog gratis bij je thuisbezorgd ook.

De supermarkten liggen vol met ongezonde producten die in eerste instantie gezond lijken, maar het vaak niet eens zijn. We hebben haast, willen alles snel doen en kopen daarom veel kant-en-klare producten. Denk aan sausjes, marinades, afbakbrood, en ga zo maar door. En dan heb ik het nog niet eens over de echt ongezonde producten zoals chips en snoep.

Gezond eten & Maaltijdboxen

De komst van de maaltijdbox is dan ook een verademing voor mensen die gezond willen eten, maar er simpelweg geen tijd voor hebben. Niet alleen wordt alles voor je bedacht en gedaan, ook zijn de maaltijdboxen erg verantwoord en gezond. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van verse producten die direct van het land komen.

Veel producten zijn biologisch en de gerechten die hiermee worden bedacht zijn puur, eerlijk en met veel passie door chef-koks voor je bedacht. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is koken en laat dat nou net het leukste zijn. Binnen 30 minuten heb jij een gezonde maaltijd voor het hele gezin op tafel staan en heb je nog genoeg tijd over voor andere leuke dingen.

Jaarlijks neemt in Nederland het aantal mensen met overgewicht nog steeds toe. Dit komt mede door ons eetpatroon, de slechte eetgewoontes, de slechte oneerlijke producten uit de supermarkt, bewerkt voedsel en ga zo maar door. De maaltijdbox leert ons dan ook weer gezond te eten, inspireert ons, en leert ons over gezonde voeding en nieuwe gerechten.

Aanbieders van maaltijdboxen

1. Marley Spoon
De chef-koks van Marley Spoon bedenken iedere week 7 nieuwe recepten die jij vervolgens thuis kunt koken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vlees, vis en vegetarische recepten.

2. HelloFresh
Het Duitse bedrijf HelloFresh bezorgt heerlijke recepten en alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt wekelijks bij je thuis. Jij kookt snel en gemakkelijk gezonde gerechten!

3. Mathijs Maaltijdbox
Met een heel team zorgen ze bij Mathijs Maaltijdbox voor lekkere recepten met de beste verse ingrediënten om ze vervolgens gekoeld bij jou thuis te bezorgen. Zowel voor stellen als families met kinderen.

4. Allerhande Box
In de­ze Allerhane ­box vind je al­le in­gre­di­ën­ten en re­cep­ten voor 3 heer­lij­ke ver­se maal­tij­den. Het Al­ler­han­de Food­team be­denkt de re­cep­ten en zorgt ie­de­re week voor ge­va­ri­eer­de ge­rech­ten die je bin­nen 30 mi­nu­ten op ta­fel zet.

5. FoodWeLove
Bij FoodWeLove zijn ze van mening dat eten beter smaakt als je het verhaal achter het recept kent. Ze laten je kennis maken met bijzondere recepten, producten en de mensen achter de gerechten.

6. Vitameals
Bij Vitameals kies je zelf je gezonde maaltijd op basis van een van onze recepten of boxen! Eenmalig of wekelijks gratis thuisbezorgd en binnen 20 minuten klaar.

Hoe meer mensen dus de maaltijdbox bestellen hoe gezonder we in Nederland met zijn allen gaan eten.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER