Home Eelt verwijderen Hielkloven? Zo kom je er het snelst vanaf

Hielkloven? Zo kom je er het snelst vanaf

hielkloven

Wanneer je jouw voeten niet goed verzorgt, dan kan dit op den duur gaan leiden tot een zeer droge huid. Een droge huid is niet voldoende gehydrateerd en zal dus sneller barsten waardoor er hielkloven kunnen ontstaan.

Omdat de onderkant en achterkant van de voet vaker worden belast door druk of wrijving (lopen of staan), is de kans op eeltvorming op deze plekken vele malen groter. Hielkloven kunnen snel geïrriteerd raken en erg pijnlijk aanvoelen. Je doet er dus goed aan om de scheurtjes in je hielen regelmatig te behandelen en te verzorgen.

De oorzaken van hielkloven

Je voeten zitten vaak hele dagen opgesloten in je schoenen waardoor de hydratatie van de huid kan afnemen. Wanneer de huid dagelijks wordt belast (door bijvoorbeeld veel lopen of staan), dan kan dit in combinatie met een droge huid zorgen voor eeltvorming en dus scheurtjes in de huid veroorzaken(kloven).

Daarnaast kan een droge huid ook optreden wanneer je erg heet en lang onder de douche staat. Maar ook het weer heeft invloed op het ontstaan van hielkloven. Wanneer het koud weer is stoken we kachels vaak hoog op, dit zorgt ervoor dat de lucht in huis vaak erg droog is en ervoor zorgt dat de huid uitdroogt.

Maar ook door het warme weer kunnen hielkloven ontstaan. Je loopt namelijk vaker op blote voeten en slippers waardoor de huid zwaarder en anders wordt belast.

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen en daarom doe je er goed aan om je hielen regelmatig in te smeren met een goede vochtinbrengende crème. Dit zorgt ervoor dat de huid goed wordt gehydrateerd en helpt je uitdroging van de huid te voorkomen. Daarnaast is het dragen van goed passende schoenen ook een belangrijk aandachtspunt.

Wanneer je dagelijks op knellende of te krappe schoenen loopt, zul je op den duur te maken krijgen met pijnlijke eeltplekken onder je voet, wat dus weer kan leiden tot pijnlijke hielkloven.

Wanneer je veel last hebt van scheurtjes op je hielen, dan is wellicht verstandig om samen met je pedicure eens te kijken naar je schoenen. Wellicht kan een inlegzool uitkomst bieden.

De behandeling

De gebarsten huid op de hielen kun je behandelen door het gebruik van een goede vochtinbrengende crème. Deze crème hydrateert de huid en beschermt je voeten tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Daarnaast zorgen deze crèmes ook voor een soort beschermende laag, waardoor je het ontstaan van nieuwe hielkloven kunt voorkomen. Dagelijkse druk of wrijving moet dan eerst opboksen tegen een beschermende laag alvorens de echte huid wordt bereikt. Smeer je voeten dus tweemaal daags in met een goede vochtinbrengende crème.

Daarnaast is het ook aan te raden om regelmatig omliggend eelt te verwijderen. Eelt verwijderen gaat het makkelijkst wanneer de huid lekker zacht is, bijvoorbeeld na een voetenbadje. Hielkloven zullen vrijwel niet genezen wanneer je overtollig eelt gewoon laat zitten.

Geschikte producten

Gehwol klovenzalf

gehwol-klovenzalf

Gehwol klovenzalf is een goede verzorgende crème en zeer geschikt voor een droge en gebarsten huid. Kloofjes in de hielen zullen snel minder pijnlijk aanvoelen en genezen. Daarnaast biedt het je voldoende bescherming tegen eventuele nieuwe hielkloven. Het is aan te raden om de zalf goed dik aan te brengen en vervolgens af te dekken met een pleister of verbandje. Laat de zalf een aantal uren goed intrekken. Voor het beste resultaat smeer je het tweemaal daags in.

Scholl Hielkloven Creme

Met de hielkloven crème van Scholl zul je scholl-hielkloven-cremena een aantal dagen al aanzienlijk minder last hebben van die pijnlijke kloofjes. Deze crème is ontworpen om de droge huid goed te hydrateren en is tevens ook geschikt voor diabetici en mensen met een gevoelige huid. Voor het beste resultaat 2 keer per dag aanbrengen op een schone en droge huid.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER