Home Gezonder leven Is Aloë Vera gezond voor je lichaam?

Is Aloë Vera gezond voor je lichaam?

aloe-vera-plant

Tegenwoordig treffen we overal Aloë Vera aan: in shampoos, dag- en nachtcrème’s, deodorant en vele andere verzorgingsproducten. Echter ontdekken steeds meer Nederlanders de kracht van Aloë Vera voor hun innerlijke gezondheid: de Aloë Vera drank. Wat doet deze drank nu precies voor je lichaam?

Aloë Vera

Aloë Vera is al een eeuwen oude plant en staat bekend om zijn medicinale werking. Het wordt met recht dan ook de “eerste hulp plant” genoemd. Dit is ook niet vreemd, als je weet dat de plant meer dan 200 vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen bevat. Er zijn veel mensen die het geheim hebben ontdekt, door bijvoorbeeld van hun huidklachten of darmklachten af te komen. Als Aloë Vera genoemd wordt in een product, gaat het hierbij om de gel aan de binnenzijde van de plant, zowel puur als in verzorgingsproducten. Tot een aantal jaar geleden was de plant in westerse landen minder bekend, omdat natuurlijke producten nog geen voet aan de grond kregen in dit deel van de wereld.

De gunstige werking

Dr. Michael Peuser – een wereldberoemde arts – is al voor meer dan 25 jaar actief in het onderzoek naar de werking van Aloë Vera. Dr. Peuser heeft ontdekt dat de meeste ziekten ontstaan doordat onze bloedcirculatie niet goed functioneert, onze poriën in de haarvaten dichtslibben, met het gevolg dat er onvoldoende voedingsstoffen in onze cellen terecht komen en onvoldoende afvalstoffen uit onze cellen afgevoerd worden.

Hierdoor ontstaat er een verzuring in ons lichaam. Om het helemaal terug te voeren: onze haarvaten functioneren niet goed meer. Dit is de plek waar de uitwisseling naar onze cellen plaatsvindt. Op dit niveau ontstaan huidproblemen, zoals Psoriasis, Eczeem of gewoon een droge huid. Ook veel grotere problemen ontstaan hier, aldus Dr. Peuser. Doordat de poriën in de haarvaten dichtzitten, is het lichaam niet in staat de afvalstoffen af te voeren en gaat een cel ‘gisten’. Volgens Dr. Peuser is dit het ontstaan van kankercellen.

Aloë Vera heeft hierbij een zeer gunstige werking op de bloedsomloop en de haarvaten. Het houdt de haarvaten soepel, open en zorgt ervoor dat het bloed vrijelijk kan stromen. Op deze manier houdt het ons lichaam gezond en heeft het effect op heel veel aandoeningen. Veel mensen drinken daarom ook dagelijks zo’n 30 tot 90 ml Aloë Vera.

Waar moet ik opletten?

Natuurlijk wordt de goede naam gebruikt voor allerlei doeleinden, maar waar moet je nu op letten tijdens de aanschaf van deze producten?

Het is heel belangrijk om goed te kijken naar de ingrediënten van een product. Wanneer een producent een klein deel Aloë Vera gel toevoegt aan zijn product, mag er “100% Aloë Vera” vermeldt worden, aangezien de gel die gebruikt wordt, 100% is.

Het is alleen zeer belangrijk na te gaan in welke hoeveelheid dit is toegevoegd. De gel heeft alleen effect wanneer dit de basis is van een product. Er zijn zelfs pure Aloë Vera gels beschikbaar. Hierin zit voor 99-100% Aloë gel zonder verdere toevoegingen. Bij sommige producten is het nodig om andere grondstoffen toe te voegen.

Bij de meeste producten staat op het etiket aangegeven welke grondstoffen voorkomen in het product. Hoe eerder de grondstof genoemd wordt, des te hoger het percentage van die specifieke grondstof in het product zit. Zo zijn er meerdere natuurwinkels, maar ook online winkels waar er producten zijn te vinden met een goede kwaliteit. Aloeveraplaza.nl is er daar één van. Dit is een online winkel, gericht op het leveren van Aloë Vera producten van een hoge kwaliteit.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER