Home Paleo Dieet Tips om de paleo leefstijl te kunnen volhouden

Tips om de paleo leefstijl te kunnen volhouden

paleo-leefstijl

Helaas is bijna al het eten wat goedkoop en snel klaar is, ook het minst gezonde. Doordat we met z’n allen zo druk zijn worden onze kinderen grootgebracht met een dieet van kant-en-klare producten uit pakjes en zakjes en fastfood. Het is zelfs zo erg dat je vreemd wordt aangekeken wanneer je puur natuur wilt eten. Zelfs mensen die eigenlijk best wel beseffen dat het Paleo dieet gezond is en onmiskenbare voordelen heeft, zullen er niet aan beginnen omdat ze denken dat het Paleo dieet ingewikkeld en moeilijk is. Maar zeg nou zelf, een gezond en lang leven is het toch wel waard om een paar dingetjes te gaan veranderen? Een leven volgens de Paleo principes is misschien niet zo makkelijk als een stop bij the Macdrive, maar met de volgende tips is een Paleo levensstijl goed haalbaar.

Organiseer je huishouden – De belangrijkste tip is dat je de juiste boodschappen in huis hebt en altijd voorbereid bent. Want de grootste uitdaging is natuurlijk de juiste producten in huis te hebben die horen bij het Paleo maaltijdplan. Je zult makkelijker kunnen omschakelen naar een gezonder leven wanneer je de spullen ook in huis hebt waardoor je kunt kiezen voor gezond wanneer je trek krijgt.

Verander van supermarkt of kies gezonde alternatieven – Ga op zoek naar supermarkten waar ze spullen van het land verkopen. Denk aan groene slagers en biologische supermarkten. Maak vooraf een lijstje met de paleo ingrediënten die je nodig hebt en vermijd gangpaden met kant en klare voedingsmiddelen. Vaak is de buitenkant voldoende, hier vindt je de vers producten zoals groente, fruit, melk, vlees en kaas. Dat lijkt in het begin moeilijk maar na een maand weet je niet beter en sla je met gemak de snoep en koekjes afdeling over.

Maak je kast schoon – Gooi alle bewerkte graan, pasta en andere kant en klare voedingsmiddelen weg. Maak je geen zorgen, je zult ze vervangen door verse en gezonde alternatieven die veel meer voldoening zullen verschaffen.

Leer koken – Het Paleo dieet is veel gevarieerder dan een dieet dat gebaseerd is op granen. Het eten zal je dus niet snel vervelen. De beste manier om te kunnen profiteren van al het lekkers dat de natuur te bieden heeft, is gezond leren koken. Door de verschillende smaken te combineren kom je tot een eindeloze hoeveelheid mogelijke gerechten. Deze zijn allemaal even gezond en lekker. Je smaakpapillen zullen niet weten wat ze meemaken.

Breng je gerechten op smaak met zelfgemaakte sausjes en kruiden – Veel specerijen en smaakmakers die in het winkelschap te vinden zijn bevatten conserveringsmiddelen. Natuurlijk erg makkelijk, maar je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken. Ketchup, mosterd, dressing voor de sla en andere sausjes kun je allemaal gemakkelijk zelf maken met natuurlijke ingrediënten. Het is niet alleen leuk om te maken, het is is nog veel lekkerder ook.

Doe aan lichaamsbeweging – Wanneer je je eetgewoontes aanpast zoals het Paleo dieet dat voorschrijft, dan zal je automatisch afvallen. Voeg daar nog wat lichaamsbeweging aan toe en de resultaten zullen verbluffend zijn. Je ware ik zal al snel zichtbaar worden naarmate je de pondjes van je af laat glijden. Je zult merken dat je meer energie krijgt in vergelijking met toen je nog je oude eetgewoontes had. Je zult je niet alleen energieker voelen, maar ook sterker, geestelijk scherper en je over het geheel fitter en jonger voelen dan voorheen.

Zoek aansluiting bij een support systeem – zoek chatgroepen en fora op van gelijkgestemde om jezelf gemotiveerd te houden. Ga bij een sportschool waar men ook het Paleo dieetplan als gezonde levensstijl hanteert. Het is fijn om ideeën uit te kunnen wisselen over goede Paleo boeken en adviezen te geven (en te ontvangen) over hoe je op de juiste manier het Paleo dieet kunt volhouden. Niets is motiverender dan te lezen hoe het leven van anderen veranderd is door de nieuwe levensstijl. Of het nu om personen in je direct omgeving gaat of om chatgroepen op het internet, ze zullen je beide motiveren.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER